Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Νέο «καμπανάκι» στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετά το επεισόδιο Ν. Βούτση - Π. Καμμένου...!!!



Άλλο ένα “μπρα ντε φερ” έλαβε χώρα χθες μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων που καταδεικνύει το διαφορετικό μήκος κύματος στο οποίο εκπέμπουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ  

σε μια σειρά από θέματα. Το γεγονός πως ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να “ακυρώσει” τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και να δείξει την αντίθεσή του στη δήλωση πως “δεν υπάρχουν ορθόδοξοι λαοί” ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως από όλους όσοι ενεπλάκησαν σε αυτή τη νέα κόντρα.
Από την πιθανότητα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να έσπευσε να κάνει ο ίδιος μια δήλωση που να απευθύνεται στους ψηφοφόρους του κόμματός του προκειμένου να αποφευχθούν “σκληρότερες”
τοποθετήσεις από άλλα στελέχη, μέχρι την εκτίμηση πως επρόκειτο για μια έμμεση απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής για “σύγκλιση δυνάμεων” με την κεντροαριστερά έστω και μακροπρόθεσμα.
Σε κάθε περίπτωση τόσο από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής όσο και από το κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν σαφές πως δεν ήθελαν να δώσουν καμία συνέχεια, αλλά να υποβαθμίσουν το θέμα σημειώνοντας πως δεν έχουν να κάνουν “κανένα σχόλιο”.
Οι σχέσεις των δυο εταίρων βρίσκονται για άλλη μια φορά σε περιδίνηση με τον Πάνο Καμμένο να μην αποκλείεται να χτυπάει “καμπανάκι” σε όσους μέσα στην κυβέρνηση ή τον ΣΥΡΙΖΑ κρατούν ανοιχτή την ατζέντα των παρελάσεων, της σημαίας και της αριστείας
Αυτό που παραδέχονταν κορυφαία στελέχη στο newpost.gr ήταν πως είναι άλλο η κυβερνησιμότητα και τα θέματα που αφορούν την πορεία της χώρας - όπου ο στόχος είναι κοινός - και άλλο οι απόψεις των δυο εταίρων με τις καταγεγραμμένες διαφορές τους.
Άλλο κυβερνητικό στέλεχος, με το οποίο συνομίλησε το newpost.gr,  είδε μια προσπάθεια ανάδειξης και παρερμηνείας των δηλώσεων του Νίκου Βούτση από τη ΝΔ υποστήριζοντας πως είναι μια συνέχεια της ιστορίας με τη σημαία: “Είναι πολύ ρηχή και επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων πως οι μαθητές διαβάζουν για να πάρουν 10 μόνο επειδή θέλουν να πάρουν τη σημαία”, τόνιζε χαρακτηριστικά συνδέοντας τα δυο γεγονότα.
Οι δηλώσεις του Νίκου Βούτση αποτέλεσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, ένα νέο πεδίο για αντιπαράθεση με τη ΝΔ. Εκτός από τις σκληρές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που έκανε λόγο για “καθημερινό κιτρινισμό από την αξιωματική αντιπολίτευση" και του ΣΥΡΙΖΑ για "ακροδεξιά ρητορεία", κορυφαίο στέλεχος θύμιζε με νόημα πως “δεν αντέδρασε με την ίδια ευαισθησία η ΝΔ όταν ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος χαρακτήριζε βόθρο τη Βουλή των Ελλήνων”.
Το σίγουρο είναι πως η παρέμβαση του Πάνου Καμμένου άνοιξε ένα “νέο λογαριασμό” με όσους μέσα στο κόμμα βλέπουν αυτή τη στιγμή ως μονόδρομο τη συμπόρευση με τους ΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας πως οι προυποθέσεις συνεργασίας έχουν εξαντληθεί. Είναι τα στελέχη της Κουμουνδούρου, από την εσωκομματική αντιπολίτευση, που επανειλημμένα συνομιλώντας με το newpost.gr δείχνουν προς την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη λήξη της κυβερνητικής θητείας. Τα ζητήματα αυτά αναμένεται να τεθούν επιτακτικά στις νέες συνεδριάσεις των οργάνων από τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου