Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

«Παρέλαση» υπουργών στο Μαξίμου...!!!

Το πρώτο «φθινοπωρινό τεστ» για τους υπεύθυνους των χαρτοφυλακίων με το βλέμμα στη ΔΕΘ.
 

Γνωρίζοντας καλά στο Μαξίμου πως οι «περιφερειακές» συγκρούσεις με τη ΝΔ, που για άλλη μια φορά έχουν «φουντώσει» με τα περί κομμουνισμού και ναζισμού, 

δεν θα σταματήσουν, επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα.
Οι περισσότερες από τις χθεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού είδαν το φως της δημοσιότητας και είναι ξεκάθαρο πως στην Ηρώδου Αττικού θέλουν να περάσουν το μήνυμα προς την αξιωματική αντιπολίτευση πως η προσοχή στρέφεται τώρα στα σημαντικά ζητήματα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση. 

Πέρα από τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Κώστα Γαβρόγλου και την Έφη Αχτσιόγλου, στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
Η «παρέλαση» των υπουργών από το Μαξίμου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ένα πρώτο «τεστ» του Αλέξη Τσίπρα στους επικεφαλής των χαρτοφυλακίων με το «όπλο» του ανασχηματισμού να παραμένει ακόμα καλά φυλαγμένο στο συρτάρι του. Και αν κάποιοι εκτιμούν ότι η σεναριολογία για ανασχηματισμό λειτουργεί παραλυτικά στο κυβερνητικό έργο, υπάρχει και η αντίθετη άποψη πως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο κρατά πολλούς υπουργούς σε «εγρήγορση».
Όπως τόνιζε έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος στο newpost.gr, μεγάλο βάρος φέρεται να πέφτει από εδώ και πέρα στο δίδυμο Αλέκου Φλαμπουράρη και Χριστόφορου Βερναρδάκη, καθώς ο συντονισμός των υπουργείων θεωρείται ένα από τα βασικά  «κλειδιά» για τη χρονιά που έρχεται. Το «καμπανάκι» είχε χτυπήσει πρώτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο η ΔΕΘ

Στους ίδιους ρυθμούς θα κινηθούν και οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, καθώς στο κυβερνητικό στρατόπεδο  έχουν  μπει και πάλι σε εντατικούς ρυθμούς  με τον Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιεί καθημερινά συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες. Οι υπεύθυνοι των χαρτοφυλακίων ένας – ένας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να περάσουν το κατώφλι της Ηρώδου Αττικού καταγράφοντας τα δεδομένα που υπάρχουν ενόψει ΔΕΘ, οριοθετώντας μαζί με τον πρωθυπουργό τις προτεραιότητές τους και εξηγώντας τα «σημειώματα» που έχουν σταλεί από τους συνεργάτες τους. Η «ατζέντα» του πρωθυπουργού για τη ΔΕΘ είναι μεγάλη και ουσιαστικά σχηματίζεται μέρα με τη μέρα από κάθε υπουργό ξεχωριστά.
Για κανέναν από τους υπουργούς, πλέον, δεν υπάρχει η «δικαιολογία» της εκκρεμούς αξιολόγησης με τον πρωθυπουργό να απαιτεί το  έργο ανά τομέα να τρέξει και το κάθε χαρτοφυλάκιο να γίνει παραγωγικό, ώστε να σηματοδοτηθεί η στροφή στην καθημερινότητα.
Πληροφορίες του newpost.gr αναφέρουν πως σήμερα στο γραφείο του πρωθυπουργού θα βρεθεί μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος,  ο οποίος έχει αναλάβει όλες τις λεπτομέρειες της διήμερης παραμονής του Εμανουέλ Μακρόν και της συνοδείας του στην Ελλάδα.

Στα άκρα η σύγκρουση με τη ΝΔ

Το «ροκ» του Μαξίμου με τη ΝΔ ενόψει της ΔΕΘ αναμένεται να είναι σκληρό τις επόμενες ημέρες και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού γνωρίζουν καλά πως το «σφυροκόπημα» από την Πειραιώς θα είναι ανελέητο με τη γαλάζια παράταξη να «επενδύει» πολλά και στη γ΄ αξιολόγηση που έρχεται.
Το γεγονός ότι οι θετικές συνέπειες από το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης δεν είναι δυνατόν να φανούν μέσα σε ένα στενό δημοσιονομικό και φορολογικό περιβάλλον είναι ο μεγάλος «πονοκέφαλος» του Μαξίμου ενόψει της ΔΕΘ.

Αυτόν το «γρίφο» καλείται να λύσει ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες έτσι ώστε η άνοδος του στη συμπρωτεύουσα να σηματοδοτήσει μια ουσιαστική «αλλαγή σελίδας».
Στόχος να περιγραφεί ο «οδικός χάρτης» εξόδου από το μνημόνια ως αντιστάθμισμα από το γεγονός ότι το «καλάθι» του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη θα είναι μικρό. Παράλληλα να δοθούν  και οι κατάλληλες απαντήσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Θεωρείται σίγουρο πως στις συσκέψεις που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με το οικονομικό και το επικοινωνιακό επιτελείο τις επόμενες ώρες θα καταβληθεί προσπάθεια, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι θετικοί δείκτες της ανεργίας και της οικονομικής ανάκαμψης με ζητούμενο να ανακτηθεί από την κυβέρνηση ένα προβάδισμα ακόμα και μέσα στο φθινόπωρο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου